19. ledna 2015

Krásný blog snadno a rychle

V dnešním blogy přehlceném světě je třeba zaujmout nejen obsahem, ale i vzhledem, to tu budu opakovat, dokud to bude pravda. Defaultní designy Bloggeru už dávno nestačí a co si budeme vykládat, ne všichni blogeři vždycky mají čas a chuť montovat se ve vnitřnostech svého blogu a mnohem raději věnují čas svým článkům.

Naštěstí pro všechny oddané pisálky na světě existují i oddaní montéři - čímž chci velice vtipně říct, že po světě běhá spoustu lidí, kteří naopak mnohem radši pracují na vzhledu blogu a/či jiných webů. Díky tomu se dá na internetu najít obří množství šablon, navíc spoustu z nich úplně zdarma, takže každý blog může být opravdu krásný.

Záleží jen na vašem stylu. Je libo minimalismus? Módní blog? Věnujete se fotografii? Nebo jste spíš vloger než bloger?
CSS Author samozřejmě není jediný web s nabídkou hezkých šablon, je jich nepřeberné množství. Stačí si do Googlu zadat "Free Blogger Templates" a pak už jen hledat tu pravou.

Ale jak už jsme si snad zvykli, život není vždycky fér - i tenhle způsob má své mouchy. Ano, není třeba se plácat v CSS svého blogu, ale je třeba mít na mysli, že po instalaci je úprava CSS tabu - za prvé tím pravděpodobně naštvete autora (který posléze klidně může nechat Blogger váš blog smazat) a za druhé vám žádné "Blogger tutoriály" moc nepomohou, protože celý blog je postaven trochu jinak. Dále je vyloženě zakázáno jakýmkoliv způsobem blogem vydělávat - takže vás zpropadený AdSense může stát zmizení celého blogu. A jako poslední velice jasná a logická věc - lze vůbec najít ten dokonalý design?

Jak šablonu nainstalovat?
1. Stáhněte si šablonu. S největší pravděpodobností bude zazipovaná, takže ji rozbalte (pro neznalé: pravý klik → 7-zip → Rozbalit). Bude nás zajímat soubor s koncovkou .xml

2. Po přihlášení do Bloggeru v levém menu klikněte na Šablonu.


3. Po načtení stránky nás bude konkrétně zajímat její pravý horní roh.


4. Klikněte na Zálohování/Obnovení. Zobrazí se vám tato zpráva:


5. Důrazně vám doporučuju si svůj stávající design zálohovat, obzvlášť pokud jste už nějaké změny udělali. Po nahrání nového designu byste o všechno přišli! Zálohujete kliknutím na Stáhnout celou šablonu, kdy se vám do počítače uloží soubor .xml vašeho designu.)

6. Po zálohování konečně přichází ta nejdůležitější část - klikněte na Vybrat soubor a z vašeho počítače vyberte .xml soubor vašeho nově vybraného designu. Potvrďte kliknutím na Odeslat.

A hotovo! V případě dotazů či připomínek vám ráda pomůžu v komentářích!

Žádné komentáře:

Okomentovat